MASALAH LIANG PORI BESAR? 3 TIPS YANG ANDA PERLU TAHU UNTUK KECILKAN PORI ANDA

CB8F9AE8-42F2-4A45-80E9-B53E3259907A-4092-00000413B5526818

Stress kan bila ada masalah pori terbuka ni.
Takkan asik nak tutup dengan makeup yang berlayer-layer.

Bagi Dila, makeup bukanlah penyelesaiannya.
Sebab still boleh nampak lagi kan. Lainlah kalau korang hari-hari pakai makeup style layer pengantin. Hik3 😂😂

Meh Dila share 3 tips untuk kecilkan liang pori ni.

IMG_3037

 

1. RUTIN PENJAGAAN KULIT (skincare)

Ini yang paling penting sekali. Setiap hari kita terdedah dengan kotoran dari udara persekitaran. Itu belum masuk makeup yang korang pakai hari-hari.

Paling basic pun WAJIB ada CLEANSER, TONER dan MOISTURIZER. Sekurang-kurangnya 2 kali sehari bersihkan wajah tau.

Jangan lupa pakai krim sunblock atau moisturizer yang ada spf. Sebab matahari ni pun salah satu punca membuatkan pori terbuka selain elak masalah pigmentasi.

Dila suggest: Nutriwhite Cleanser, Nutriwhite Softener, Nutriwhite Ultimate Protection Whitening Lotion

 

IMG_3029

2. BUANG SEL KULIT MATI

Penting untuk kita buang sel-sel kulit mati untuk mengurangkan penyumbatan pada pori-pori muka sekaligus mencegah jerawat daripada menyinggah.
Boleh gunakan scrub 2 kali seminggu.

Bila pori tak tersumbat, barulah pori boleh mengecil.
Dah kalau tersumbat, macam mana nak kecil.
Ye dak? 🤔

Dila suggest : Nutriwhite Makeup Remover. Bukan setakat bersihkan makeup sahaja, ia juga bersihkan kotoran jauh sehingga ke liang pori

 

IMG_3398

3. SUPPLEMENTS
Haa, supplements pun jangan lupa amalkan terutamanya yang ada KOLAGEN.

Kolagen sangat penting bagi memastikan sel-sel lebih kukuh dan tegang. Dengan ini, penampilan kulit lebih baik dan tiada lagi liang pori yang besar dan mengembang!

Dila suggest : Vivix, Kolagen Shaklee, Vitamin C, Vitamin E

Macam Dila, untuk penjagaan luaran, skincare routine Dila adalah;

Pagi :Enfuselle Purifying Cleansing Gel, Nutriwhite Softener dan Enfuselle Balancing Moisturizer

Malam: Nutriwhite Makeup Remover, Enfuselle Purifying Cleansing Gel, Nutriwhite Softener dan Enfuselle Balancing Moisturizer

IMG_3457.PNG

Manakala untuk penjagaan dalaman, Dila amalkan supplement dari Shaklee iaitu KOLAGEN, VITAMIN C dan VITAMIN E dan ALFALFA.

Nak cuba?
Jom dapatkan konsultasi daripada Dila dulu supaya Dila boleh suggest yang terbaik untuk kulit anda.

Hubungi Dila untuk konsultasi dan tempahan.

IMG_1643

ATAU segan nak contact Dila, boleh je klik gambar dibawah ni, kemudian tick produk yang anda inginkan.

wp-1486740254098.png

ATAU dapatkan lebih penjimatan dengan mendaftar sebagai ahli. Klik JOIN NOW , dan isi borang tau.

10384015_499664860164042_4909076402326347859_n-600x349

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s