PORT SATAY TERBAIK DI PUCHONG

Malam tadi kami laki bini teringin nak makan satay. Makanya kami ke post biasa kedai satay kami selalu p di area puchong iaitu YUT’S SATAY – Letusan rasa sebenar.

IMG_4100.PNG

Seriously, memang sedap. Satay jenis besar dan juicy. Memang kena lah dengan dia punya motto, ‘Letusan Rasa Sebenar’.

IMG_4095

Gambar ihsan dari FB page Yut’s Satay

IMG_4097

Ni masa first time makan dekat situ

Dila bagi lima bintang untuk satay kedai ni. Kalau tengok review pun, orang lain pun bagi 5 bintang. Rugi tak cuba oii..

 

Sebenarnya Dila selalu je p makan area sini even sebelum kahwin lagi. Tapi dulu kedai Satay ni tak ada lagi.

Dila selalu pergi area sini untuk beli lunch. Sebab dulu sebelum kahwin duduk rumah abang. Dan area kedai ni memang dekat sangatlah dengan rumah abang Dila.

Kalau lunch, korang boleh cuba makan dekat POK LEH SUNGKAI NASI CAMPUR.

IMG_4102

Jangan lupa ambil ayam kampung dia. Ayam kampung dia jenis besar gedabak dia jual. Dalam RM6 jugalah seketul. Tapi berbaloi.

Dia punya rempah salut ayam kampung tu, memang cenggini haa.. πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

Maaf naa.. gambar takda.

Sebab selalu datang memang terus makan. Diingatkan jam 2 petang, lauk memang licin. Sila datang awal. Hehe πŸ˜‰

Dan malam tadi, kami discover another port satay sedap area Puchong iaitu di Restoran Hasbuna di Taman Wawasan Puchong.

IMG_4101

Please note ye, Restoran Hasbuna ni adalah kedai mamak. But depan kedai diaorang ni ada Β abang jual satay. So korang boleh nikmati satay sampai hirup teh ais mamak.

Satay dia memang juicy dan besar. Dila actually tak gemar sangat satay ayam. But dis one, memang satay ayam pun Dila bedal sebab sedap.

IMG_4074

Isi dia memang besar tak sama seperti dipasar malam. EhhπŸ™ˆπŸ˜

IMG_4076

Satay kambing dia pun not bad. Seriously semua juicy. Rasa dia memang umphh!!

Bagi Dila, Dila bagi 5 bintang juga. Dan kalau tengok review, memang ramai yang puji kesedapan satay abang ni.

IMG_4077IMG_4078

IMG_4079

Layan gambar anak dara sorang ni yang melantak satay ayam dengan penuh nikmat. Sekejap je habis sebatang tu. Lepas tu minum milo sampai tersedak. Terus berhenti makan. 🀣

Alang2 singgah situ, boleh lah order roti canai sekali. Kasi hati brother mamak gembira sikit. Tapi kari kedai mamak ni memang sedap. Pekat oii..

Kalau korang nak p terjah, korang just search waze atau google je.

InshaAllah jumpa.

Selamat menerjah korang. 😘😘😘

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s