SHOPPING SEMUDAH ABC

Bila teknologi makin canggih, semua benda menjadi semakin mudah.

Termasuklah aktiviti yang paling disukai wanita iaitu SHOPPING!!

Siapa yang tak suka shopping kan.

Tapi bila dah ada anak-anak ni, cara shopping yang paling senang dan efisien adalah shopping online.

Tak perlu nak susun anak-anak dalam kereta. Itu belum masuk lagi persiapan nak keluar seperti lampin, baju, carrier dan macam-macam lagi lah.

Kalau bujang senang, zass je terus boleh shopping.

Yang ada anak macam kami ni, sejam pun belum tentu ready walaupun just nak shopping barang dapur dekat Giant je. Hahaha

So, hari ni Dila nak SHARE cara-cara yang paling mudah untuk SHOPPING barang Shaklee bagi yang telah mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Bagi yang BUKAN AHLI SHAKLEE, anda pun boleh terus shopping online di SINI.

Cara-cara Membeli Barang Shaklee secara Online

(i) ID dan Password

Pastikan anda mempunyai ID dan Password untuk login masuk di www.shaklee2u.com.my.

Mana nak dapat details ni?

Shaklee ada hantar maklumat ID dan Password melalui SMS ke no telefon yang anda daftarkan sejurus anda atau upline anda daftarkan keahlian anda.

(ii) Untuk terus kepada pembelian, anda boleh klik icon ‘SHOPPING’. Untuk yang tab lain-lain tu, korang explore sendiri tau nanti. Kita fokus bab MENYOPPING je dulu.

(iii) Lepas tu, korang akan dibawa ke halaman seperti bawah ni. Untuk meneruskan pembelian, korang tick ‘Agree’ then klik ‘Next’.

Perasan tak yang Dila ada highlight kan no.2 tu.

Untuk cek pembelian yang lepas-lepas, korang boleh klik ‘Historical Orders’.

Actually dalam ni korang boleh juga cek tracking number daripada Shaklee sebab Tracking number akan dihantar direct kepada penerima.

Untuk tab ‘Price List’ tu, korang bolehlah cek harga barangan Shaklee. Tapi nanti korang boleh je nampak harga barangan time nak pilih produk nanti.

(iv) Kemudian, korang isikan maklumat penerima seperti Nama, Mobile, Alamat.

TAPI untuk bahagian Email, korang biarkan je isi email korang. JANGAN isi email penerima, sebab nanti Shaklee akan hantar resit pembelian melalui email tu.

Klik ‘Confirm’

(v) Haa, dah setel isi semua maklumat, JOM SHOPPING. Hanya klik dan klik je barang yang korang nak beli. Mudah gila kan.

(vi) Ni antara contoh barangan yang Dila nak beli. So Dila klik barangan tu, then ‘Add to Shopping Cart’.

 

(vii) Once, korang add dalam Shopping Cart, automtik dia akan p ke laman ni.

If korang nak teruskan pembelian produk lain, korang boleh klik ‘Continue to Order’.

If korang dah habis menyopping, klik ‘Submit’.

 

(xiii) Dah setel pilih barang, opkoslah kena bayar pula.

Untuk pembayaran, korang tick ‘Online Credit Card / Debit Card’. Kemudian klik ‘Confirm Your Payment Method’.

 

(ix) Untuku pembelian pertama kali, korang kena masukkan detail card korang dulu dekat bahagian ‘Add Card’. Isi detail yang diperlukam kemudian save.

Lepas dah save, dia akan keluar dekat list Payment Option macam contoh bawah ni.

Tick card mana yang korang nak guna kemudian klik ‘Please Confirm Payment Info’.

 

(xi) Kemudian page akan senaraikan maklumat butiran penerima dan barangan produk yang diorder. Klik ‘Confirm’ dan page akan direct kepada secure payment page.

 

(xii) Once, payment complete dan received, korang akan dapat resit pembelian. Resit Pembelian juga akan dihantar melalui email.

Siap!!

Tinggal tunggu je Shaklee post barang. Mudahkan.

Untuk setiap penghantaran melalui Shaklee, kos penghantaran adalah Flat Rate iaitu RM10.60 bagi Semenanjung dan RM22.20 bagi Sabah dan Sarawak.

Untuk pembelian melebihi RM800 dan keatas, kos penghantaran adalah PERCUMA.

Begitu juga bagi setiap pembelian VIVIX, kos penghantaran adalah PERCUMA.

Yang bagusnya, packaging penghantaran daripada Shaklee sangatla bagus. Bukan masuk bungkus dalam plastik je ye, tetapi didalam kotak untuk menjamin keselamatan barangan anda.

Kekadang ada je Dila terima kotak kecil didalam kotak besar. Selalunya bila Dila order supplement beserta skincare lah yang akan dapat dua kotak macam ni.

Bertapa Shaklee nak menjaga kualiti barangan sampai ke penerima.

Kalau nak dibandingkan postage dengan struggle nak pergi branch atau HQ, Dila rasa better guna postage.

Tak perlu nak tempuh jem.

Tak perlu nak cari parking.

Tak perlu nak bayar parking.

Tak perlu nak kira kos minyak.

Banyak kan kos disitu.

Tapi kalau rumah dekat naa dengan branch atau HQ Shaklee, korang pergilah beli melalui kaunter.

Kalau ada sebarang pertanyaan, boleh komen dibawah okey. šŸ˜Š

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s