SUSU MERUNDUM KETIKA PERIOD

 

Alamak BENDERA MERAH!!

Antara benda paling takut bagi ibu menyusu adalah kedatangan bendera merah (menses/period/haid).

Sebab apa?

Sebab susu badan boleh berkurang ketika period. Dila tak kata semua tau, tapi kebanyakannya ibu-ibu menyusu akan mengalami.

Kekadang ada yang production low bila nak dekat period, ada yang production low dari hari pertama period sehingga 3-4 hari period, yang production low sepanjang hari ketika dia period pun ada tau.

Nak tahu tak salah satu rahsia Dila amalkan untuk elakkan production susu tu low time period?

Nak tak? Nak tak?

Ibu-ibu sila ambil supplement yang mengandungi Cal-Mag.

Mostly ibu menyusu yang ambil supplement Cal-Mag ni, production susu dia tak akan merundum teruk sangat berbanding ibu yang tak amalkan.

Mesti pelik kan apa kaitan Cal-Mag ni dengan period vs susu badan.

Menurut website kellymom.com, sebenarnya, tahap kalsium dalam darah akan berkurang sekitar waktu ovulasi, menyebabkan adanya perkaitan antara period dengan kurangnya supply susu.

Suplemen kalsium-magnesium boleh bantu menaikkan semula paras kalsium dalam darah. Jesteru supply susu akan bertambah.

Dan lagi bagus kalau ibu amalkan setiap hari tau. 😉

Mana nak dapat supplement Cal-Mag ni?

Opkoslah, Shaklee pun ada. Siap ada Vitamin D lagi tau.

Nak cuba?

Hubungi Dila untuk konsultasi dan tempahan.

ATAU segan nak contact Dila, boleh je klik gambar dibawah ni, kemudian tick produk yang anda inginkan.

ATAU dapatkan lebih penjimatan dengan mendaftar sebagai ahli. Klik JOIN NOW , dan isi borang tau.
wp-1485488807932.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s